© MMP Film.nl © Auteursrechten en Copyright All Rights Reserved © J.W.2020

Pers - Nieuws MMP Film.nl

Pers fotografie Onderzoeken, freelance fotografen, videografen. Misstanden, journalisten, heb je een tip laat het de Persredactie weten. Film opnames, Videografie. Wil je iets aanmelden? Neem contact op met de Pers redactie.
© MMP Film/Pers MMP Film Minieurope Brussel
Minieurope Brussel
Minieurope Brussel
Nieuw en uitgebreider

Heeft u Persberichten? verstuur ze per email.

Onze fotograaf ontdekte iets heel speciaals. Shoppen voor een lijkkist.
Je verwacht het niet maar deze 2e handswinkel heeft lijkkisten in de aanbieding! In zeer goede staat. Wel leuk om te vermelden dat hij thuis bezorgd kan worden. (Provincie Gelderland)
© MMP Film.nl Pers
© MMP Film.nl Pers
© mmp
© mmp
Rariteit Het trok de aandacht van de fotograaf deze kerkdeur in Lisse. Je zou denken biddende mensen kan geen kwaad toch? Maar hier moet de deur echt vrij blijven voor ambulance en brandweer! Gaat het hier dan zo heftig aan toe? Wat gebeurd er allemaal? O mijn God !!!!
Het oude ziekenhuis van Salve Mater word omgebouwd tot appartementen complex
Een projectontwikkelaar is druk bezig om het oude ziekenhuis Salve Mater om te bouwen naar een appartementen complex. De eerste appartementen zijn al klaar en van eigenaar gewisseld.
© MMP Film.nl Pers
© MMP Film.nl Pers
© MMP Film.nl Pers
Boot van Radio Veronica weggesleept uit de haven van Antwerpen
© MMP Film.nl Pers
De modernste scheepslift van Europa ligt in Wallonie. (2014) De grootste schepen worden hier naar boven gelift moeiteloos om hun vaart te vervolgen.
Chateau Noisy of wel Kasteel Miranda in Wallonie is afgebroken en veranderd in een grasveld.
De Scheepslift van Strépy-Thieu is een scheepslift op het Centrumkanaal in de Belgische provincie Henegouwen. De lift ligt op de grens van Strépy-Bracquegnies en Thieu, vandaar de dubbele naam Strépy-Thieu. Het kunstwerk overbrugt het hoogteverschil met het Henegouws Plateau De kanaallift van Strépy-Thieu, op het Centrumkanaal, is de tweede grootste bootlift ter wereld. Beleef een unieke ervaring door naar de top van deze betonnen en metalen kolos te klimmen, meer dan 100 m hoog! Het netwerk van de Belgische binnenscheepvaartwegen voorzien op1350 ton vergde de bouw van de 2e grootste bootlift ter wereld, met een hoogteverschil van 73,15 m. Dit uitzonderlijk bouwwerk is toegankelijk voor bezoekers.
Wat er uiteindelijk met het schip zal gebeuren is ook voor de initiatiefnemers naar eigen zeggen nog niet duidelijk. In Groningen zal het alvast grondig verbouwd worden', zegt radio- en televisiemaker en ondernemer Erik De Zwart, woordvoerder van de werkgroep. Nadien is er momenteel nog niets concreet, maar we hopen binnenkort met meer nieuws naar buiten te kunnen komen. Het moet opnieuw iets worden waarin radio en nu ook televisie een belangrijke rol spelen.' In het verleden was er al sprake van om van het schip een soort museum te maken, of een discotheek. Ook in Antwerpen werden er regelmatig feestjes op georganiseerd. ‘Maar sinds 2005 zowat gebeurt er helemaal niets meer mee en dat heeft het schip natuurlijk geen goed gedaan', aldus De Zwart. Radio Veronica was een zender die van 1960 tot 1974 uitzond van af de Noordzee, gericht op een Nederlands publiek. Op 31 augustus 1974 hield de zender ermee op wegens de anti-piratenwet. Sindsdien veranderde de Norderney verschillende malen van eigenaar. In 2001 kwam het schip in Antwerpen terecht.
Nadat het kasteel leeg was komen te staan, raakte het snel in verval. In 2009 waren nagenoeg alle 550 ruiten in het kasteel gesneuveld en waren in sommige delen van het gebouw complete trappenhuizen ingestort. De gemeente Celles had al enkele malen een bod gedaan om het kasteel en de grond over te nemen, maar de familie wilde nog geen afstand doen van het kasteel. Ondanks de aanwezige boswachter en het grote instortingsgevaar, bleef het kasteel een geliefde locatie voor fotografen Vanaf 2014 stond er een hek om een deel van het terrein en waren er waarschuwingsborden op de plaats waar de omheining eindigde. Op 5 februari 2015 werd het kasteel geschrapt van de lijst met erfgoed, waardoor het niet meer beschermd was tegen een eventuele sloop. Een maand later werd een sloopvergunning ingediend door de eigenaar van het kasteel zelf. De afbraakwerken begonnen op 24 oktober 2016, maar begin november werd de sloop alweer stopgezet.In mei 2017 werd de sloop hervat. Door een beslissing van de Raadkamer van Dinant werd de sloop in juni 2017 opnieuw stopgezet omdat de sloopvergunning ongeldig was; er was geen onderzoek gedaan naar de schade die de sloop aan de dieren rond het kasteel zou toebrengen, in het bijzonder de vleermuizen die zich in het kasteel bevonden. De graaf die eigenaar was, ging in hoger beroep en de vergunning werd wederom goedgekeurd. De sloop van de monumentale toren werd voltooid op 5 oktober 2017.
nieuw!
© MMP Film.nl Pers

Pers-Nieuws

Persbericht? Neem contact op of stuur een email aan de pers redactie

Kerkhof in Hulst Zeeuws Vlaanderen. Puinhoop

PERS

Opnamedatum 24-11-2019. Onze persfotograaf ging er even langs was er wat veranderd? Néé.

Al jaren ligt het kerkhof er heel verfrommeld bij. Héél veel is stuk en dit al jaren!

Er wordt niet veel aan gedaan, waren ze begonnen met opknappen van 2 grafzerken was het al weer voorbij.

Alles ligt weer stil en kapot er bij. De foto’s laten het zien denk dat commentaar overbodig is. Maar, wanneer gaan ze hier iets aan doen of moeten we weer 15 jaar wachten.
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
© MMP Film/Pers
Pers
Pers